Frankrike

Både jag mamma och pappa har haft en sån himla fin resa. Får så mycket inspiration av att bara komma bort och få upptäcka nya saker. Det bara bubblar av intryck. Känns nästan som ens kreativa sinne bara växer och att nu återvända hem till gråa trista Sverige känns nästan en gnutta deprimerande.
Första dagen när vi kom ner så regnade det. Tråkigt med andra ord. Vi satte oss ner på en mysig italiensk resturang och åt Amatricana, en pastarätt som var hur god som helst. Senare gick vi runt i området och tog våra paraplyn när det blev kväll och traskade blöta till andra sidan gatan där vi käkade världens godaste pizza.
Nästa dag strosade vi längs fina gator med alla dess olika affärer. De var helt sagolika. Fick med mig mycket fint hem. Det var en sån fin och pittoresk miljö. Älskar själva stuket när allt det gamla är bevarat så fantastiskt bra. Saknar redan de idylliskt vackra byggnaderna, den otroligt goda maten, fiken, doften, vädret och att läsa böcker i lugn och ro på vårat lilla rum med en näve pistagenötter.
Mami och papi & en fransk blommig lägenhet som inte skulle vara helt fel att bosätta sig i.

Senare under dagen åkte vi en 45 minuters lång bussresa genom Nice till Monaco. Det kan ha varit den vackraste bussresan jag någonsin åkt. Bussen åkte upp och nedför höga berg, samtidigt som det korallblåa vattnet låg femtio meter nedanför oss.


I Monaco gick vi fram och tillbaka och njöt av det underbara landet. Fikade utanför Monte Carlo
(som är ett berömt kasino) Åt pasta i 21 graders sol och min näsa blev solbränd.
Sista dagen så gick vi en massa. Har gått flera mil längs den franska rivieran dels för att taxin är svindyr. Men också för attt man får se så mycket mer. Det fanns så söta butiker med olika teer, bakelser, massvis med goda kakor, macarons etc. Blir förälskad i dessa dekorativa butiker. I fredags reste vi hem och jag har hunnit träffat mina närmaste och tänker ikväll ha Julia som sovsällis med god söndagsmat och mango. Imorgon börjar skolan igen.

Kommentarer
Postat av: Lisa

Alltså det var de finaste bilderna! Nu blir jag ännu mer sugen på att komma bort. Ser bara så himla mysigt ut.

2012-04-15 @ 17:37:57
URL: http://lisamodin.blogg.se/
Postat av: Emelii

gud vad mysigt :)

2012-04-16 @ 10:15:51
URL: http://www.nattstad.se/mlieee
Postat av: sara.

Vem gör inte det? :)

Ser ut som en sjukt mysig resa!

2012-04-16 @ 19:13:31
URL: http://radiomusic.blogg.se/
Postat av: alice

sjukt fina bilder!

gillar att du ändrat designen på bloggen också!! +++++

2012-04-22 @ 13:09:34
URL: http://alicetollbring.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0