Lev

- Ut i världen. Res och lev livet. Lås inte upp er här hemma. Skaffa inte familj, pojkvänner, lägenhet. Inte än. Gör det sen.
 
Dessa ord har följt mig i fyra dagar när jag satt i lunchrummet på jobbet. En man som varit lärare i snart hela sitt liv sa det till mig och som fick mig att tänka till en smula. Det finns så mycket annat där ute som måste upptäckas. Jag har sån hatkärlek för det här landet. Jag vet inte om jag vill bo här resten av mitt liv. Det finns så mycket annat man kan göra. Så sjukt många andra saker än att bara vara här. Jag vill så mycket just nu. Ena dagen vill jag åka på språkresa. Andra dagen till jag bo i New York och plugga. Sen vill jag åka till Afrika och volontärarbeta. Alltså stanna upp lite. Jag är kvar här nu och här är ju allt jag faktiskt älskar. Hatkärlek är ändå den sanna kärleken. Ibland måste man ta tillvara på det som får en att må bra. Så jag gör det. Samlar kraft och lägger energi på det som faktiskt får mig att må allra bäst. Allt ifrån träning, till thaimat med en fin vän med tända ljus.Till att korka upp en flaska bubbel och skratta och dansa. Livet är för kort för att grubbla. ''ibland måste man kasta sig över stupet för att sedan se vart man hamnar''  Med tiden så löser sig det mesta. Det tror jag också. 
Efter min berghslektion i torsdags så stod jag och tvättade händerna inne på skolans toalett. Graffti och kladd är täckt längs väggarna där inne. Men när jag blickar ner mot toalettpappret så skiner jag upp. Bland graffitin strålar en gul text som gör hela min dag. 

Ensam är starkast.

Hösten är en sån underbar årstid. På jobbet gnäller många över hur kyligt det börjar bli. Att man måste skrapa bort frosten på bilen dessa morgnar då temperaturen sjunkigt under natten. Man måste vira runt en halsduk kring halsen för att inte frysa. Tunga skor och mörka kläder. Jag bara ler och älskar det. Vira in sig i filtar på kvällarna. Dricka te, plugga på något kreativt som man får energikickar av. Höra regnet smattrandes mot fönstret. Dricka svart kaffe för att komma igång varje morgon. Ta en dag i taget och njuta av att man har så mycket att se fram emot.  
Middag hos mormor en kväll i september.
Sovit och njutit av en efterlängtad sovmorgon efter att ha jobbat tre veckor i sträck. KATCHING.
Så kom äntligen fredagen och efter att ha lyckats starta brandalarmet på hela skolan pågrund av pizzabak så fick jag äntligen krama om en efterlängtad Vanessa. Får så mycket inspiration av den här fina människan.
Att unna sig en mysfrulle är = <3 
Jobbat på med den här underbaringen som gör så att man orkar med långa arbetsdagar. ♥

När det känns sådär bra i magen.

Allt känns så himla bra. Det är höst. En till resa är bokad. Alltså ingenting kan verkligen bli bättre. Har så mycket saker att se fram emot så att jag snart sprängs av förväntan. Jag trivs på jobbet. Trivs i allt som omger min tillvaro. Livet är bra fint. 

RSS 2.0