Young blood

Hostar, vrider mig kors och tvärs i sängen tills jag vaknar svettig och eländig. Måste anstränga mig till tusen för att ens föra ett samtal med den här rösten. Äter dåligt, sover dåligt. Blä för halsfluss. Ska pallra mig till doktorn alldeles strax. Tack & lov för det. Hoppas de ger mig någon slags dundermedicin. Jag har sammanlagt sett sju filmer dessa två dagar som soffpotatis. Blivit inspirerat av filmen eat pray love. Så bra film. Se den! Nu är jag bara så less på att vara sjuk. Det är verkligen inte min grej.

Ljuset i mitt mörker


Det är vår. Det är ett år och två månader sen vi blev tillsammans. Du är långhårig igen. Jag är upptagen och kanske inte lika närvarande.
Fast jag tycker det är komplicerat att vara i ett förhållande vissa dagar. Då jag bara vill vara ensam och ha tid för mig själv.
Då förstår du mig. Att jag är sådär konstig ibland. Men även dessa dagar jag är ensam så slutar det alltid med att vi på något vis ändå är tillsammans. Antingen äter vi jordgubbar eller vattenmelon i min säng samtidigt som vi kollar Lost. Du håller alltid din varma hand i min, kliar mig på ryggen när jag inte kan sova. Då inser jag också hur viktigt det här är för mig. Hur otroligt viktigt du är.
Jag gillar dig. Som min vän, som min ovän och som min pojkvän. Vi bara hör ihop du & jag.

Intro till sommaren

Dagarna springer förbi. Vädret har varit helt underbart och jag är glad precis hela tiden.
Cyklade på min nya röda cykel till skolan i fredags och spenderade kvällen nere på åtellet med Mamma & Camilla. Drack mina första lagliga drinkar och blev sedan bjudan på en till drink plus en jättegod rabarberpaj på ett glas av Emmas fina föräldrar.
När vi satt där så exploderade det massvis med fyrverkerier  ovanför våra huvuden. Så fint.
I lördags så firade jag min 18-årsdag med alla mina fina vänner med partaj hos mig. Kvällen blev jättelyckad och dagen efter fann jag också den här lappen från Lisa. ♥ Blir så glad av lappar...
Städade tills klockan slog 6, sedan stupade jag i säng. Sov två timmar innan jag fortsatte städandet. På bordet ser ni alla fina presenter.
Mamma kom hem och hjälpte mig att städa undan det sista. Vi käkade ravoli i sommarhettan, drack kaffe och läste en kokbok som hon fick av mig. Var ju faktiskt morsdag igår. Love u mamie ♥ Trots min extrema trötthet, dessa tvåtusen myggor som fortfarande surrar omkring i mitt hus så var kvällen i lördags  så himla rolig. Jag hade så kul. Vi sjöng till Loreen som vann hela eurovision. Jag fick ont i magen av allt skratt och ont i fötterna av all dans. Återigen så fick jag så himla fina presenter. Allt från fantastiska blombuketter till vin, champagne, en jättefin kokbok, ljus, drinkglas, en igelkott (ha-ha) osv!. Nu är mina ögonlock jättetunga & jag tänker nu bädda ner mig i mina rena lakan och kolla på film och äta vattenmelon. Åh jag är så himla glad.

Du kom med solen.

Solen hade precis gått upp när jag vaknade igårmorse. Klockan hade inte ens slagit fem och jag var trött. Ju längre jag låg där och desto mer mina ögonlock började öppna sig så hörde jag mina föräldrars tissel och tassel utifrån. Som förr i tiden. Då mitt rum var korallbått med prinsesskronor och lilla jag som alltid låg där i min 90 säng lika spänd, lika nervös och alltid lika klarvaken.
Folk frågade mig entusiastisk igår i skolan ''hur känns det nu då?!'' Ja vad känns det egentligen. Det känns nästan ingenting om jag ska vara helt ärlig. Ingen skillnad vill jag påstå. Det enda jag kände under hela gårdagen var bara en massvis med kärlek. Kärlek till alla som var där för min skull. För att fira mig. Mamma som hade gjort världens gulligaste bildspel till mig. Var nära till tårar flera gånger. Pappas lilla tal. Fina presenter från släkt och vänner. Julia och Emmas närvaro och den goda maten.
Idag är jag 18. Idag är jag myndig. Idag är jag vuxen och får beställa ett glas vin på krogen om jag vill. Trots ålder som egentligen bara är en siffra så känner jag mig fortfarande liten. Som att jag fortfarande håller på och lär mig gå. Lär mig simma, lär mig prata, leva, skratta och framförallt lär jag mig fortfarande av mina misstag. Jag har kommit en bra bit på vägen nu i mitt liv. Den människan jag känner allra mest är faktiskt mig själv. Jag vet vem jag är. Jag vet att min favoritfärg alltid kommer vara blå och att jag lärt mig gilla mina fräknar och födelsemärken med tiden. Allt kändes så himla bra igår och jag har bara mina närmaste att tacka. Att jag idag är världens aboslut lyckligaste 18 åring.

Say you will

En himmelsk god frukost på Singö från i helgen. God müsli, jordgubbar och kaffe som jag frenetiskt har börjat dricka morgon & kväll.
Har vaknat varje morgon bredvid den här ryggen. Vaknat upp av fågelkvitter som nästan gjort ont i öronen. Nästan så att man vill gå ut med hagelbössan så att det blir tyst på dem. Men inser ganska fort sen hur fint det faktiskt är ändå. Äppelblommen och syrenerna står i blom ute i vår trädgård nu. Det gör den alltid på min födelsedag. Så fint. Älskar att gå till skolan nu i varma brisar och att äntligen få vara barbent under klänningen.
Åt en god kycklingssallad nere på stan med Emma i måndags. Fina fina vän, och världens bästa classmates på andra bilden.
(Du med Dalan som tog bilden. ♥)
oj vilken fin lilltå såg jag nu... Den är inte röd på riktigt kan jag meddela. Hade iallafall min virkade kofta igår från lindex. Skrev en inlämningsuppgift på fyra sidor och fick reda på mitt betyg i text B vilket gjorde hela min dag. Storhandlade efter skolan med mamma och herregud vad mycket mat vi har hemma nu. Idag har jag legat hemma och varit sjuk. Magen sa ifrån imorse så jag stannade hemma tills min katt väckte mig. Klåda av solbränd hy och huvudvärk började den här dagen med. Åt turkiskyoghurt med ett glas mjölk till ute på verandan samtidigt som jag skalade potatis i solen och brände mig på högerarmen.
Under eftermiddagen gick jag ner på stan med mormor och tog en fika och inhandlade underkläder. Är så nöjd! Bra kvalité, naturvit och handsydd i Belgien. Det är sällan jag köper fina och bra underkläder så nu var det verkligen på tiden. Även fast man inte visar upp sig särskilt mycket så känner man sig lite sådär extra fin när man har snygga underkläder. Gör så mycket bara det. Nu är jag helt slut i både kropp och själ efter att ha gjort fyra stycken potatissallader, två kladdkakor och storstädat tills imorgon. Hann också med en springrunda i solnedgången och jag älskar verkligen att springa. Så friskt och sån skön luft såhär på kvällskvisten.
Imorgon fyller jag år och det känns så himla bra. Jag är väldigt spänd. Lycka blandat med nervositet ungefär.
Är jättejätte förväntansfull. Hi.

Bara en av tusen detaljer

Kent - Hänsyn

Jag följer dina gnistor under tunga moln

Tre underbara dagar ute på Singö med fågelkvitter, fint väder, röda kinder, bastu, kvällsdopp och skratt. Jag och Ludwig åkte ut på fredagskvällen och hade det bra med min familj och Lasse & Lisa.
Fina mamma innan middagen.
Pappa förbereder lite wok.
Jag & Ludwig fick varsitt glas bubbel också. (snart 18 snart 18...)
Farbror Lasse. ♥
Nästa morgon började jag och Klara dagen med att gå över en mil där vi bland annat fick se koutsläpp och en huggorm. Senare under lördagen kom Julia ut. Tillsammans bakade vi kolakakor som blev grymt goda. Flera vänner kom ut och vi satt 18 stycken och avnjöt av den goda maten som alla hade hjälp till med.
Två bästisar.

Saker man glömmer


Det är så himla vackert utanför mitt fönster just nu. Naturen har verkligen blommat ut på bara några dagar. Trots allt ont som hänt så tvärt så känner jag ändå någon sorts lättnad. Även fast det varken kan bli bättre eller sämre så måste man se framåt. Ta vara på livet mer. Fundera. Leva. Skratta. Det är så himla viktigt bara. Jag ska försöka leva mer. Skratta mer. Det har jag lovat mig själv från och med nu.

broken hearts and twisted minds



Midnight skies

Just nu känns det bara som att dessa extremt långa skoldagar aldrig kommer ta slut. Därför försöker jag verkligen anstränga mig nu. Ta tag i allt jag inte vill göra och gör det ändå. För jag vet att det kommer vara så värt det sen när dessa trettio dagar är över.

Twinkle twinkle little star


Melodierna i natthimlen

Vaknade halv elva imorse efter en lyckad valborg. Väckte Ludde, åt frukost sen bestämde vi oss för att gå en långpromenad i solen. Vi packade ner matsäck och traskade iväg i skogen påväg till färsna gård där det var lite småroligt att kolla på alla djur. Vill ha en gris.
På med joggingskorna.
Smutsig och ful men ändå en söt gammal gris.
Lunchade och såg några citronfjärilar flyga förbi som tyder på att det kommer bli en varm sommar.
Nu är mina ben helt slut efter tre timmars promenad. Det osar in doft i köket av pappa som står och grillar. Jag bara älskar att det äntligen börjar bli vår och att det nu är maj månad som är den bästa månaden på hela året.

RSS 2.0