Nu saknas det bara en liten detalj.


Så fina dagar.

Vi är nu inne i sista tiden på mars månad och jag förstår verkligen inte vart tiden har tagit vägen. Även fast det knappt är någon vår i luften så försöker man ändå hålla humöret uppe. Det är ju faktiskt små saker som förgyller dagar då allt känns mörkt. Tillexempel en helg så gjorde jag och Julia världens godaste pizza och jag var även med i tidningen tillsammans med två klasskompisar där vi visade upp våra kokböcker som äntligen är klara. 
Varje morgon går jag upp tidigt för att traska iväg till praktiken som jag har på kommunen. En kväll gick jag hem i något som liknade ett snötäckt vinterland och det kändes nästan som att det var julafton.  

En helg blev det jobb på kryddis och tacos på kvällen med världens bästa vänner. Jag och Emma bokade en efterlängtad resa som kommer bli så bäst. Om mindre än två månader åker vi till Cypern och jag längtar så himla mycket. Föreställer mig vita stränder, klarblått vatten, frukostbuffé, Emma och jag skrattandes vid en uteservering med god mat och goda drinkar. Alltså ÅH. Ta mig dit nu. 
Hade en fantastiskt fin stund med världens bästa Lisa också. Hon är så fin och så bra. Sen håller vi även på med en kampanj på min praktik. ''mitt norrtälje'' där mina bilder pryder omslaget och som också publicerades på Sveriges radio och ledinge skylten. (Så håll era ögon öppna om ni åker förbi!!) 
Igår åkte jag, Amanda och Matilda runt till olika ställen i kommunen och fotade. Vi hittade inget bra lunchställe så vi gick in på ica och köpte frallor och en burk keso. Vi åt och försökte inte att smula ner i bilen allt för mycket medans solen sken in genom bilrutan. På kvällen mötte jag upp mamma och Camilla för middag och sedan såg vi en föreläsning som hette '' likgiltighet till inre driv'' Det gav mig mycket inspiraition och en liten spark i rumpan på något vis.
Idag startade jag morgonen med ett varmt bad och en bra bok. Åkte in till Stockholm där jag och Emma åt världens godaste sushi/thai buffé och shoppade lite. 
Skyndade mig hem för att omfamna den här saknade människan. Maja är äntligen hemma från Afrika i några dagar och hon överraskade oss alla (förutom mig och Malin som redan visste att hon skulle komma) Åh ren lycka. Love you. ♥

Det så kallade vuxenlivet.

Och jag sörplar i mig det där heta kaffet. Sitter runt ett bord med högt uppsatta kommunchefer varje måndagmorgon. I fikarummet möts jag av skratt. Jag sitter tyst på en blå tygstol och observerar. Tyst och återhållsam. Jag har ju faktiskt inget speciellt att dela med mig av. Nyfikna tanter frågar hur länge jag ska praktisera här och en annan påstår att mina ögon är mandelformade. En grafiker mailar och ger massvis med bra och betydelsefull feedback. Det känns kul. Det känns vuxet att dra jobbkortet och gå upp för alla trappor till ett kontor varje dag där människor jobbar intensivt för att göra kommunen bättre. Även fast det kanske inte är rätt forum för mig. Även fast jag kanske inte brinner för det här så lär jag mig. Jag lär mig så sjukt mycket. Och jag tror också att det är nu jag laddar. Laddar inför mitt språng. Språnget ut i det okända och det så kallade vuxenlivet. För idag är det ju bara 88 dagar kvar till studenten och idag är jag inte rädd längre. Jag kommer springa ut från den där skolan till en ny framtid och vara så jävla okrossbar. Så är det bara. 

Laxwrap

Igår efter min praktik så knallade jag hem med solen i ryggen och med en matkasse i ena handen. Till middag blev det laxwrap med hemmagjort tortillabröd. 
För att göra brödet så tog jag 8 dl rågsikt (vetemjöl går också bra) 1½ tsk bakpulver och ½ tsk salt i en bunke. Blanda ner ½ dl rapsolja och 3 dl vatten. Rör ihop till en smidig deg. Täck över bunken och låt stå svalt 30 minuter.
Dela degen i 4 bitar. Kavla varje bit i lite mjöl tills den är ca 2 mm tjock. Grädda i torr stekpanna på medelhög värme ett par minuter på varje sida. Lägg bröden under bakduk så att de håller värmen.
Sedan fyller du brödet med innehållet. I det här fallet lax, tomat, gurka, rödlök, purjolök, ruccola, paprika och en klick färskost/creme fraiche. 
Kan verkligen rekommendera det här! SÅ GOTT!

En sommardos.

Så längesen. Så himla fina minnen som inte lyckats stannat kvar i hjärnan. Som man helt glömt bort och när man sedan öppar den där gamla mappen som legat gömd så sprider det sig en varm rysning i hela kroppen. Sommar. Svensk sommar. Kan det bli finare? Tror nästan inte det. 
På den här tiden var man så oberoende. Kort hår och bruna händer. Sanden mellan tårna och rosa läppar. Jag, mamma och pappa tog båten ut till skär en solig sommardag i juli. Vi låg på stekheta klipphällar och njöt hela dagen. 
Klarblå himmel och svalkande vatten.
Barfota hela tiden. 
Bakade blåbärsbullar.
Dessa två ♥ (På bilden skriver vi flaskpost)
Smultronjakt. Man blir alltid sådär euforisk när man finner riktigt röda mogna smultron. 
Varje kväll en skål med mjölk, smultron och socker. ÅH. Ge mig sommar nu.

När jag blir stor ska vi bo bland molnen.


Jag är tom. Tömd och rensad. Men det känns skönt. Att få prata ut, blotta sig och bli förstådd. Vägarna börjar bli grusiga igen. Snön kommer och går men ändå envisas solen med att skina då och då. Jag kan känna små små hintar av vår. Inte dofter av blommor och grönska utan mer små tecken. Det är fint. Nu är det bara jag, Sveriges mästerkock på tv4 play och en nybäddad säng. Igår låg Julia och jag och slickade rent en kastrull med kolasås i soffan och kollade på melodifestivalen. Imorse kollade vi också på den här videon och längtade tillbaks till värmen. Se och njut! ->

RSS 2.0