Just another smart accessory to blend in

Jag har tagit så mycket bilder med min iphone den här veckan. Så tänkte ge er en liten sammanfattning om vad jag har pysslat med. Jag & mamma slog oss ner på Åtellet i onsdags och åt en gudomligt god fisksoppa innan vi gick på målarkurs. Hade inbakad fläta också.
Sprang spåret där naturdoft fyller hela kroppen medan benen pumpar upp och ner för backarna. Åt en morot efter som belöning.
Var på 50-årsfest för Eva där släkt och vänner befann sig. Hade på mig mina transparenta utsvängda byxor från zara & åt jättegod mat.
Åt avokadomackor till frukost och blev glad när jag fick syn på mitt och Matildas reportage som är publicerat i Roslagens bomarknad. Ludwig var också ruskigt fin i kavaj under fredagskvällen. Love you.
Gullenulle på bilden och jag åkte ut till Singö under lördagen och myste med syssling Klara, korvgrillning, Alfapet, plockade tussilago och blev småbrända om kinderna av den otroligt sköna vårsolen.
Idag är jag helt slut i både kropp och själ. Ska försöka pallra mig upp till friskis och träna lite innan jag slänger mig soffan där jag nog kommer slockna direkt. Imorgon är det valborg och det ser riktigt lovande ut.

Fortsätt när mörkret kommer och allt gör ont

Är verkligen urusel på att komma igång med saker. Samtidigt som jag har massa idéer och tankar i skallen som bara vill ut. Kanske är det mycket som händer just nu bara. Tankar hit och dit. Ena stunden sitter jag & skrattar med en fin vän nere på stan, och en timme senare ligger jag i fosterställning och gråter i sängen. Svårt att sätta fingret på vad det är. För komplicerat att ens uttrycka själva orsaken. När jag väl kommer igång vet jag att jag är hur produktiv och snabb som helst. Kanske låter det klyschigt med det är så mycket tankar som fladdrar iväg på förbjudet håll och saker som bara inte får hända just nu. Idag har jag stirrat in i skoldatorn i tre timmar och äntligen skrivit klart en betydelsefull uppgift. En rätt stor tyngd från mina axlar har lättats. Nu fattas bara den andra halvan. Höjdpunkten med den här dagen var ändå att få lite tid med världens bästa Lisa över en mysig middag på G. Nu ligger jag utslagen i sängen. Klockan står på sju imorgonbitti. Jag är trött. Måste plugga i kväll. Måste plugga imorgon bitti. Åh suck. Nu vill jag bara ha sommarlov mer än någonsin & få tillbaka mitt självförtroende

Spent the morning as a pretender


Gladis innan skolan. Ny jacka och ny klänning från weekdays secondhand. 
Gick ner på stan i torsdags och fikade med fina vänner från klassen. Tog en smoothie som smakade blåbär och gammal mjukglass.
Dalan njuter och Sara är sötis.
Fina ögon på Emmis.
Gjorde en grymt god sparrisrisotto som jag tröck i mig efter två timmars träning uppe på gymmet. Hur god som helst (om jag får säga det själv...) Riktig Johanna mat som Ludwig brukar säga eftersom jag kan vara rätt kräsen ibland. Idag är det fredag och jag har haft en seg dag som började med en regning morgon. Att dra täcket över huvudet och stanna där hela dagen var väldigt lockande. Älskar när regnet smattrar på rutan när man sover. Då går jag in i någon slags dvala och har fortfarande på något sätt inte riktigt vaknat än. Men efter att ha tryckt in snooze knappen x antal gånger så tog jag mig upp. Ikväll hittar ni mig nerbäddad i soffan med en kopp te och jobbig huvudvärk. hejso ♥

Where language doesn't hurt


Längtar lite tillbaks när jag kollar på dessa bilder. Men ändå är det skönt att vara hemma. Borta bra men hemma bäst. Har haft en ynka lektion idag och hunnit träna. Målat mina naglar bebisblåa och ska strax iväg på målarkurs. Fin onsdag.

I ett annat ljus i en annan rymd

Jag & Julia myste med nybakad kladdkaka i söndags som blev vansinnigt god tillsammans med lite mango.
Vaknade tidigt och möttes av fågelkvitter och sol. Underbar morgon. Har också ändrat lite i bloggen så att bilderna är betydligt mindre. Tycker det blir finare så. Dock ser det olika ut på alla datorer vilket stör mig men hojta till om det ser alldeles för tokigt ut för er.
Den här tisdagen har jag varit ledig. Har jobbat med mitt reportage och försökt få lite gjort nu när veckorna bara susar iväg. Snart är det ju liksom sommarlov. Åkte iallafall in till Stockholm med Ludwig och spanade efter fina sommarklänningar. Åt även lunch på café blåbär.
Vi åt jättegod halloumi kyckling med sallad och blåbärssaft.
Har suttit och velat ett tag nu på att antingen gå en powerwalk eller att stanna inomhus. Men vädret eller min mammas är inte särskilt pigg på den idén just nu. Dock är det mysigt med regn. Så istället för lite träning så slänger jag mig i soffan och kollar på högklackat.

Frankrike

Både jag mamma och pappa har haft en sån himla fin resa. Får så mycket inspiration av att bara komma bort och få upptäcka nya saker. Det bara bubblar av intryck. Känns nästan som ens kreativa sinne bara växer och att nu återvända hem till gråa trista Sverige känns nästan en gnutta deprimerande.
Första dagen när vi kom ner så regnade det. Tråkigt med andra ord. Vi satte oss ner på en mysig italiensk resturang och åt Amatricana, en pastarätt som var hur god som helst. Senare gick vi runt i området och tog våra paraplyn när det blev kväll och traskade blöta till andra sidan gatan där vi käkade världens godaste pizza.
Nästa dag strosade vi längs fina gator med alla dess olika affärer. De var helt sagolika. Fick med mig mycket fint hem. Det var en sån fin och pittoresk miljö. Älskar själva stuket när allt det gamla är bevarat så fantastiskt bra. Saknar redan de idylliskt vackra byggnaderna, den otroligt goda maten, fiken, doften, vädret och att läsa böcker i lugn och ro på vårat lilla rum med en näve pistagenötter.
Mami och papi & en fransk blommig lägenhet som inte skulle vara helt fel att bosätta sig i.

Senare under dagen åkte vi en 45 minuters lång bussresa genom Nice till Monaco. Det kan ha varit den vackraste bussresan jag någonsin åkt. Bussen åkte upp och nedför höga berg, samtidigt som det korallblåa vattnet låg femtio meter nedanför oss.


I Monaco gick vi fram och tillbaka och njöt av det underbara landet. Fikade utanför Monte Carlo
(som är ett berömt kasino) Åt pasta i 21 graders sol och min näsa blev solbränd.
Sista dagen så gick vi en massa. Har gått flera mil längs den franska rivieran dels för att taxin är svindyr. Men också för attt man får se så mycket mer. Det fanns så söta butiker med olika teer, bakelser, massvis med goda kakor, macarons etc. Blir förälskad i dessa dekorativa butiker. I fredags reste vi hem och jag har hunnit träffat mina närmaste och tänker ikväll ha Julia som sovsällis med god söndagsmat och mango. Imorgon börjar skolan igen.

Bon voyage



Påskafton

Äntligen påsklov. Äntligen ledighet. Det kan ju vara det skönaste som finns nästan. Firade in mitt lov med fest ute i Robro för Sofia som fyllde 18 år! Hade kul trots min huvudvärk som verkligen var brutal. Gjorde frukost på sängen till sömntutan dagen efter och vi fick två fina påskägg av mina föräldrar. Sedan gick vi till Moster för mer påskfirande med massor av god mat och tjocka släkten.
Mitt påskägg var en gnutta ''nyttigare'' då innehållet bestod av små fullkornskex, barer och lite smågodis såklart. (Har också fått två andra påskägg fast de är redan slut...)
Massvis med god mat stod uppdukat, hemmagjorda köttbullar, ägghalvor, lax, sill, hembakat vitlöksbröd, prinskorv, fläskfile, pajer, svampomelett, coleslaw. Åh allt var så himla gott.
Syskonkärlek och Malins kycklingpaj med soltorkade tomater.
Mamma & Andrea som var taggade på att köra ki-box! (observera mammas händer)
Senare blev det efterrätt och jag bokstavligen rullade hem. Nu ska jag förbereda lite födelsedagsfika för Lisa som snart kommer hit. Senare blir det grillkväll hos Emma. Saknar henne. Pysshejs

Mot världen


Idag vill jag uppmärksamma en mycket speciell person. En person som fyller 48 år idag. Personen är min mamma.
Mamma får mina mungipor att resa sig till skyarna vissa dagar. Hennes värdelösa skämt för mig att bli irriterad. Men får mig också till skratt vissa gånger. Att stå framför spegeln i hallen och klaga över sin vikt är något hon gör ibland. Även fast hon innerst inne vet att hon ser helt okej ut. Riktigt snygg till och med. Mamma är jämt brun och fräknig. På somrarna luktar hon varm sololja eller kokoskräm. Hon är energisk, drivande, pålitlig, kreativ och rak. Hon hatar när jag kliar henne i handen men lät mig ändå göra det nästan hela min barndom. Jag tänker ofta på hur fin och vacker hon är. Att hon har den där gnistan som så många andra 40-åringar saknar. Mamma föreslår ibland att vi ska köpa hem och en stor påse godis och hyra film tillsammans fast jag gång på gång säger att jag inte vill ha. Jag blir bara tjock och hon säger till mig att jag är fin precis som jag är. Tillslut lyckas hon alltid övertala mig. Hon brukar också säga att jag kommer bli något stort när jag blir vuxen. Även fast jag tvivlar på det så säger hon det med den där glimten i ögat. Den där glimten som jag på något vis litar på. För när hon sedan peppar mig eller när hon frågar mig ''lyssnar du verkligen på mig nu?'' För mamma. Jag lyssnar faktiskt på dig. Dina ord är dom dyrbaraste orden som finns. Även fast jag inte tar upp tvätten. Eller ständigt glömmer att sätta på handukstorken i badrummet så lyssnar jag faktiskt.

 

För några år sedan var läget inte alls såhär mellan oss. Då var du min mamma och jag din dotter. Dottern som kunde smälla igen dörren och mumla ''jävla apa'' medans du sliter upp dörren och vi har världens konflikt tills pappa kom hem då jag inte vågar argumentera längre.

 

För två år sedan när vi kramades sådär hårt på flygplatsen. Veckan efter jag hade varit i Turkiet. Då hände något. Något som gjorde så ont i hela mig. Du var tårögd av saknad efter allt som hade hänt den hösten. Uppriven och ledsen. Jag kunde se i dina sårade ögon hur långt nere på botten du låg. Hur jobbigt det skulle bli för både dig och mig att ta oss igenom det där. Men ens sak lovade jag mig själv och det var att jag aldrig mer ville se den där sorgsna blicken från dig. Att det var min uppgift att få dig på fötter igen. Jag älskar ju dig mest av allt mamma. Du är mitt kött och blod och jag vet att du hade gjort samma sak för mig. Tillslut tog du dig igenom det. Vi tog oss igenom det tillsammans och ingen person har betytt mer än vad du har gjort sen dess. Du blev inte bara min mamma. Du blev också min bästa vän.

 

Du brukade jämt säga ''nu är det du och jag mot världen Nisse'' För vet du mamma? Det är det också.


Du är himlen för mig varje dag

Första gången vi kysstes var på nyår. Andra gången vid ett gatuhörn när du gjorde mig sällskap hem. Tredje gången kysste jag dig. Du besvarade den men var inte alls beredd, utan vi satt och småpratade i en svart skinnsoffan hela kvällen tills jag inte kunde hålla mig längre. Dina mjuka läppar smakade vanilj blandat med en svag rökdoft. Fjärde gången tog du min hand under en engelska lektion. Jag förstod inte vad du menade. Att vi bara hade strulat och skulle fortsätta som vänner. För killar är ju så. Du ville plötsligt spendera mer tid med mig. Steka pannkakor och äta middag med mig nästan varje dag efter skolan. Du började betrakta mig på ett nytt sätt och sa att jag var fin. Skickade gulliga sms och bad mig komma hem till dig. Jag blev nästintill överumplad av att en människa plötsligt ville spendera så pass mycket tid med en tjej som mig. En sen lördagsnatt kom jag hem till dig och var både berusad och förtvivlad. Jag somnade i din säng den natten med t-shirt och bh och vaknade morgonen därpå av dina nyfikna ögon. Jag skämdes över hela situationen men du skrattade och sa att det var okej. 

Vi började småtjafsa senare den veckan om saker som egentligen bara var skit. Saker som jag förstört och inte tagit på allvar. Att det faktiskt är du och jag nu. För jag insåg inte vad som hände. Att jag blev kär i dig. Inte fjärilar i magen känslan, eller shit där kommer han kan inte andas senariet. Jag kände bara en sån stor passion och trygghet med att få vara med dig varje dag. Att jag äntligen fick den bekräftelse som jag så länge letat efter. 

Dessa fyra dagar utan dig har bara bevisat ännu mer hur mycket du betyder för mig. Att jag ständig undrar vad du gör. Eller att jag sover med en vetekudde tätt intill min frusna kropp eftersom jag inte kan känna värmen från din hud. Huden som tillför så mycket värme. Det skrämmer mig hur halv jag känner mig när inte du är här. Alla pusselbitar som någon gång dragits bort samlar du ihop och sätter tillbaka igen. Bit för bit. Idag har vi ett helt år tillsammans och jag kan inte förstå att tiden har gått så fort. Det vi har tillsammans är något helt fantastiskt som får mig att vara så lycklig dag ut och dag in. Som att det alltid varit vi på nåt sätt. För jag älskar dig Ludwig. Mest av allt. Just nu kan jag verkligen inte tänka mig ett liv, en plats, en ensam hand eller en tom säng utan dig. Jag kan bara inte det och jag är heller inte rädd för att säga det.


Du följer med mig.

Snön pryder återigen Norrtäljes gator medan jag lyssnar på Laleh och äter bananer på jobbet.  Dessa dagar har varit så olik alla andra på något lustigt vis. Har hunnit spendera tid med mamma och pappa. Vaknade redan klockan åtta igårmorse av att pappa hade gjort en mysig frukost. Väldigt ovanligt att vi äter det tillsamans eftersom vi jättesällan gör det i min familj. Sedan runt middagstid kom Julia hem till mig och vi gjorde i ordning en jättegod pastarätt som var hur god som helst. Vi åt jordgubbar med kesella till slumdog millionaire innan vi slocknade i min säng runt midnatt. Imorse hade vi nackspärr och jag åkte upp och jobbade och till min förvåning så kom också min chef och gav mig jättefina blommor. Så himla söt! Blev verkligen jättejätteglad eftersom jag jobbar min sista helg nu. Annars så längtar jag också jättejätte mycket tills ikväll.


RSS 2.0