Gräslök, havsdoft och nybakade scones.

 

Veckan har varit proppfull. Proppfull med att bara njuta av den här halvljumna sommaren. Jag har varit själv ute på landet och försökt kopplat av så mycket som möjligt. Jag har ätit ost och kex med mina föräldrar och spenderat tid med mina hjärtan och framförallt med mig själv.

Mhmhm…

Var ute och sprang en runda och tog sedan ett dopp i det blå och satte mig på bryggan & läste.

Klara & Olivia badade i kvällssolen. 

Dagen efter bestod endast av regn regn och åter regn. Jag spenderade tid med Mamma och bakade sedan jättegoda scones med Klara till lunch. Det doftar verkligen ljuvligt med nybakat bröd.

Drack fyra koppar te och åt scons med godaste hallonsylten. 
Skrev dagbok.
& hade bästa sällskapet.

Nästa dag kom Emma ut hit och jag mötte upp henne vid bussen. Vi tog igen massvis med tid och tog en thaimassage nere i Grisslehamn. Sedan åt vi grekisk mat, luktade vitlök och jag tog ett kvällsdopp i det iskalla vattnet. Resten av kvällen låg vi på bryggan och käkade godis, kollade på morden i midsomer och så såg vi även en extremt bra film! Love happens. Emma låg och snyftade och jag somnade som en stock runt två tiden.
Vi sov till klockan slog elva och åt därefter frukost. Det här otroligt tråkiga vädret har inte lyckats ge sig så nu är jag tillbaka hemma i Norrtälje. Här stannar jag tills solen dyker upp igen. 

The time of times

Midsommardagen började med att jag & Ludwig la oss på klippan för att bättra på brännan en aning. Jag läste en bok och njöt av tanken av att jag nu skulle vara här ute en hel vecka. 

Sedan kom fina Julia ut med bussen från Norrtälje 

Vi skivade upp svenska jordgubbar och gjorde en supermumsig tårta som vi bjöd på när alla gäster hade kommit.

Såhär stor och såhär god blev den.

Efter fikan gick vi och plockade hundkex, midsommarblomster, smörblommor och jag bröt av levande kvistar (som jag inte fick för Julia) men det gjorde jag ändå till våran fina midsommarstång.

Solen lös starkt och gjorde oss väldigt solbrända den här dagen.
Drack gotti

Sedan bjöds det på midsommarmat.
Tre guldkorn.
(måååste ju bara fota det här… SÅ GOTT!)
Camilla & Mami.

Hade fin utsikt.
Och en fin vän vid min sida.

Dessa dagar som har passerat har varit så fantastiskt bra. Jag försöker se bortom alla mörka moln och njuter varje sekund av den här lediga tiden. Varken regnet eller min eviga förkyldning stoppar mig inte heller för den delen. Har varit ute på sjön, suttit under en filt ute på ett skär medans regnet dundrat ner. Gått en mil för mig själv längs stigar och surrande bin. Sovit brevid mamma och ätit nybakt bröd på morgonkvisten. Planerat, funderat, drömt och bara varit. 


We lie beneath the stars at night

Efter tre slitiga jobbdagar den här helgen är jag helt slut i kroppen. Men i det här ruskvädret så har det faktiskt varit lite mysigt ändå. Har också spenderat helgens kvällar med fina tjejer hemma hos mig ute på altanen. Julia har gjort mig sällskap och bott hos mig i tre dagar. Har testat på sommarlovslivet en smula kan man väl säga.

Bästa frullen och finaste pimpinellrosorna som blomstrar utanför mitt hus.

Jobbade sent i fredags och möttes av den här vackra himlen påvägen hem. 

Julle med bästa chipsen (ugnsbakade) och en springtur i ovädret. Nu ligger jag nerbäddad och väntar på att min andra halva ska komma hit. ♥

Now my life is sweet like cinnamon

Klänning från monki, rosett från beyond retro och skorna från Zoe.
Svart klänning från Lindex, topp från gina, solglasögon från Åhléns, tygväska från Deadwood.

Det är lustigt hur otroligt halv och tom jag känner mig när inte Ludwig är här. Det har inte ens gått ett dygn sen han åkte till Hultsfred och ändå saknar jag honom redan. Blä. Annars har jag fyllt dessa dagar med ett biobesök med mamma, jag har hunnit med en lunch uppe på jobbet och även jobbat hemma med ett litet projekt. Har också tränat så hårt och varit sådär skönt mörbultad i hela kroppen. Just den ömma kroppen ska nu bäddas ner, kolla film och äta jordgubbar. Sen vill jag också tipsa om den här fantastiska låten. Åh.
Lana Del Ray - Radio

Ren lycka-Studenten

Jag fick gåshud när jag såg alla studenter och ett hav av vita mössor rusa ut från rodenskolan i fredags. Tårögda, skrattandes, skrikandes, och helt fulla av lycka. Att få se allt det här gör mig så rörd. Längtar så himla mycket tills det är min tur nästa år.

Min kusin Victor tog studenten och var såhär tjusig!
Axel & Herman
Så fina allihopa!
Efter allt spektakel drack vi latte och njöt av solskenet på krabban och jag köpte biljett till slutskivan. Jag Ludde och Daniel åkte sedan ut till Victors mottagning där vi spenderade hela eftermiddagen.
Det bjöds på fördrink!
Stilig kille!
När klockan närmade sig åtta åkte vi ut till Galtorp till Simons mottagning där det bjöds på vattenpipa och afrikansk dans.
Ludwig & Axel.
Daniel.
sötisen.
Kvällen rusade iväg och vi tog nattbussen hem och pågrund av tråkiga omständigheter blev det ingen slutskiva för mig utan somnade som en stock hemma hos Ludde istället. I lördags var det fest ute på Vätö för fina Elina som fyllde år. Jag somnade gott bredvid Julia den kvällen när solen hade gått upp. Idag förbereder jag mig mentalt på att jag kommer att ha massvis med lediga dagar, vilket betyder att jag måste göra något vettigt och inte låta dagarna rinna iväg. Måste övningsköra och ta det där jäkla kortkortet också.

Sommarlovskväll i Juni.

I torsdags fick jag äntligen sommarlov. Hur fantastiskt och underbart som helst. Nu ser jag fram emot en sommar med mycket sol, värme, kärlek, vänner, fester, förhoppningsvis en resa och Singö. Åh, det kommer gå så fort. Måste verkligen försöka ta vara på varje dag nu. Jag och mina klasskamrater hade iallafall världens mysigaste kväll med solnedgång, myggor, musik, dryck och alla var bara så himla glada.
Mysig liten utsikt.
pusspuss
Fina Sara.
Lisa ♥
Bästis.
Andreas & Luddis.
Ralle.

Houdini

I lördags när vädret var som värst åkte jag Sara & Klara in till Stockholm. Vi gick till klubb Ace där vi hade så förbannat kul tills klockan slog 3. Mitt i allt regn, kaos och skratt så åkte vi sista nattbussen hem och jag somnade hes, yr och trött bredvid Ludwig som mötte mig vid porten klockan halv fem på morgonen. ♥
Den här veckan har jag också gått klart mina sista skoldagar för den här terminen. Det känns riktigt skönt och jag ser nu jättemycket fram emot att titta på alla studenter på fredag. Blir själv helt lyrisk av själva tanken att få springa ut och skrika och bemöta en helt ny framtid där inte skolan längre finns med. Helt otroligt egentligen.
Mami och jag hade jobbfest här igår. Italiensk buffé och musiktävling bestod kvällen av. Hur trevligt som helst! Imorse vaknade jag upp halv elva och begav mig in till sthlm helt själv på jakt efter par röda dr martens. Butiken var stängd så jag gick med tunga steg därifrån med blev på bättre humör och fick iallafall med mig lite saker hem. Imorgon är det skolavslutning och det känns helt underbart.

Gotti

Senaste månaden har jag spenderat ganska mycket tid i köket. Dels för att jag känt mig rastlös och varit sjuk. Men också för att det är så himla kul! Här är lite av resultatet.
Smördeg med köttfärs, stekt paprika, squash, chevreost och köttbuljongtärning. (En jättegod middag som jag åt hemma hos Julias mami förut, vilket ledde till att jag var tvungen att testa laga det själv)
När jag vaknar upp varje morgon ser jag alltid fram emot en god frukost. Turkisk yoghurt, jordgubbar, hallon, mandlar, solrosfrön, linfrön och gojibär är hur gott som helst!
Pannacotta ♥
Stekt vitlökskyckling med broccolipuré.
Surdegsbröd.
Lite frukost igen.
Stekt sparris och vitlökssmör.
Tapastallrik med kycklingspett, vitlöksbröd, champinjoner, chorizo, aioli och sallad.

Fjorton kronor lyckligare.

Penicillinkuren fungerar som den ska. Jag mår som mig själv igen. Började den här dagen med bacon, äggröra och film. Börjar bli som en rutin nästan nu när jag bara ligger hemma om dagarna. Regnet faller ner utanför och jag tycker bara det är jättemysigt. Införskaffade mig två gamla Bridget Jones böcker igår på röda korset. Samt en sockersöt blus som kommer användas flitigt i sommar med brunbrända armar och rygg. När jag sträckte fram kortet för att betala och den gamla kvinnan som stod i kassan säger att det bara kostar fjorton kronor blir jag nästan förbluffad. Rycker tillbaks kortet och tar fram en tjugokronorssedel istället. Det gjorde hela min dag lite bättre. Nu har jag precis varit ute i friska luften och handlat. Ikväll ska jag göra trerättersmiddag med tapas som huvudrätt. Myms. Sen om min kropp orkar så åker jag in till Stockholm på matveckan imorgon. So fun! Sen blir det utgång. Åh behöver verkligen få komma ut och och umgås nu.

RSS 2.0